Børneværelser

Denne gang i  Nybyggerhuset skulle vi lave to børneværelser på 5 dage. Vi blev enige om at hente forstærkning, så efter haveprogrammet valgte vi at køre til Møn for at hente Coco og Nimbus så de kunne hjælpe os. Det var vigtigt for os at de var med i processerne så de fik følelsen af meget mere ejerskab til deres værelser. Vigtigst af alt skulle processen være sjov.

Coco’s værelse skulle være enhjørning-tema – et rigtig pigeværelse. Hun ville så gerne have en seng så hun kunne sove “opperst”, og derfor lavede vi en lofthængt seng som I kan se længere nede. På drengeværelset havde Nimbus clearet af med sine brødre hvilket tema de skulle køre og hvilke farver der skulle males med.

Det skulle være blåt, med blåt gulv og så skulle den orange komplementærfarve indgå. En ting var sikkert det skulle være råt og have et industrielt look.

Vi ville have meget fokus på genbrugsmøbler på begge børns værelser, men sengene ville vi selv bygge. Alle lamper, pånær én, blev købt på Den Blå Avis og det samme med skab, stol og bord. På den måde kunne vi spare en hel del penge, men samtidig også lære børnene hvor sejt det kan være at genbruge ting i stedet for at smide det hele ud. 

Se billeder af de to værelser herunder.

Nimbus' værelse
Nybyggerne 2020 Drengeværelse

Til Nimbus' værelse købte vi et flot verdenskort i Habengut i Silkeborg. Sengen blev bygget op af pallesider som vi limede på gulvet. De stykker der skulle sidde på væggen skruede vi fast.  
Vi malede både paneler og døre i den samme blå farve. Det kan godt anbefales at male på den måde, da det giver en hel speciel oplevelse at træde ind i rummet. 

Gulvet er Forbo som vi købte i 30*30 cm i Garant i Silkeborg.

Til værelset brugte vi følgende maling og gulv:

  • Blå: Kongeblå U-575
  • Orange: Modernisme - Orange No.27
  • Gulv: Forbo marmoleum click i farven 'Petrol'
Inspiration til drengeværelse fra Nybyggerne
Nimbus fra Nybyggerne maler vægge
Seng af pallesider i Nybyggerne 2020
Inspiration til drengeværelse med blå farve
Coco's værelse
Nybyggerne 2020 pigeværelse

På Coco's værelse fik vi bygget en seng af spærtræ der blev malet i samme lilla farve som væggen. Den lilla farve brugte vi også på alle karme.  Hendes skrivebord var et gammelt møbel fundet på DBA og kommoden ligeså, og også de gav vi samme farve som væggen. Vi købte en loftslampe i IKEA, og Coco lavede sin egen blyantholder i et stykke resttræ. Den blev så fin og personlig, og det er en sjov lille ting at lave sammen med sine børn.

Vi købte tapet og maling i Tapetforum, og gulvet blev købt i Garant Silkeborg. 

Til værelset brugte vi følgende maling og gulv:

  • Lilla: Jotun, Lady Balance. Farvekode 16180.
  • Tapet: "True Unicorns" fra Majvillan
  • Gulv: Forbo marmoleum click i farven 'Lilac'
Genbrugsstol til pigeværelse i Nybyggerne 2020
Coco maler vægge i Nybyggerne 2020
Inspiration til pigeværelse fra Nybyggerne
Gammel kommode i Nybyggerne 2020
Pigeværelse i nybyggerne
Inspiration til børnetapet til pigeværelse

Hør Christian og Malene fortælle om børneværelserne

Vi havde 5 SKØNNE dage med vores børn. Det gav lidt ekstra arbejde indimellem. Især efter at de havde malet væggene selv. Coco brugte meget maling, Nimbus brugte næsten ingen og det skabte altså lidt skønhedsfejl, men skønshedsfejl, som vi som forældre elsker, det er det der gør værelserne perfekte i vores øjne.

Vi var enormt spændt på bedømmelsen fra dommerne og vi krydsede ALT hvad vi kunne og håbede så meget på at vinde de rum, især for vores børns skyld. 

Vi havde dog snakket det godt igennem med dem, at det jo ikke var sikkert vi vandt, de andre Nybyggerpar var jo også dygtige, men en ting blev vi dog enig i som familie og det var uanset hvad dommerne syntes, så var vi glade for det vi havde lavet og vi havde haft det så sjovt.

Det var nogle intense dage med følelserne helt uden på tøjet, vi havde jo heller ikke set børnene meget længe. MEN VI VANDT og i kan tro at vi fejrede det.