Entré i Gult hus

Det andet rum vi skulle lave i vores Nybyggerhus i Silkeborg var entreen. Da vi snakkede om hvad der var vigtigst for os som børnefamilie fandt vi hurtigt frem til, at det især handler om opbevaringsplads, så alt rodet nemt kan gemmes væk.

Af den årsag valgte vi at bygge et kæmpe skab i vores entré, som fyldte hele den ene væg. Det var noget af et puslespil, da der pludselig var mange elementer der skulle skæres og i sidste endte passe sammen. Vi fandt rå plader af genbrugstræ som vi benyttede til formålet, og valgte ikke at male dem da vi rigtig godt kunne lide det rå udtryk de havde til lige netop vores skab. Fra erfaring ved vi dog at man sagtens kan male dem og få et super godt resultat.

I skabet fik vores vaskemaskine også en plads, så den var gemt godt væk. Vi lavede et lille krearum, i skabet hvor man kan sidde og tegne, skrive, pakke gaver ind eller blot sidde og nyde en lille hyggestund.

Det blev også her vores nøgler skulle ligge, det glemte Christian dog ind imellem og ja han er undskyldt, nye vaner kan jo godt tage tid at lære.

Vi valgte at der skulle være skydelåger, så lågerne ikke gik ud i rummet når de skulle åbne. Vores børn tror indimellem at lågerne selv lukker, og det gør de jo som bekendt ikke, og så var vi allerede ud af det problem. 

Nogle af skydelågerne tapeserede vi med rullekork, som vi nok skulle have fundet i en lidt tykkere udgave end den vi valgte, man skulle nemlig ikke ryste meget på hænderne uden at det knækkede, men vi kunne ikke nå at lede efter noget andet. Men det blev nu også ret godt, da det endelig lykkedes at få det på.

Nogle af de andre låger malede vi i samme farve som væggen - farvekoderne kan du se lidt længere nede på siden.

Entreén i Gult hus
Entré i Gult hus, Nybyggerne 2020

I entréen valgte vi at fortsætte med det Forbo-gulv vi også lagde i soveværelset, dog i en mørkere nuance. Vi havde få “brikker” tilbage fra soveværelset som ikke skulle gå til spilde, og de blev brugt som enkelte felter på entrégulvet for på den måde at give et sjovt liv, det gør også at man kan camouflere snavset lidt.

Da jeg, Malene, opdager, at gulvet har kork på bagsiden, ville jeg pludselig hellere have, at gulvet skulle vende opad, netop som Christian er færdig med at lægge gulvet. Det meste af tiden elsker Christian mine skøre idéer, og i virkligheden er jeg enormt heldig at have en mand, som altid er med på dem, bare ikke lige den dag, hvor han var enormt træt, presset og næsten kunne se en ende på sit hårde arbejde.

Hvad jeg ikke vidste var, at Christian havde en konkurrence med sig selv, om hvor hurtigt han kunne lægge gulvet - for både at imponere og gøre mig stolt. I stedet for at besvære Christian yderligere vælger jeg at ringe til gulvimportøren for at høre, om man kan slibe det øverste lag af gulvet, for på den måde at komme frem til korksiden. Det vidste de ikke, men foreslog mig at give det et forsøg. Jeg prøvede og måtte hurtigt konstatere, at det kunne man ikke, så: "SKAAAAT... Hvad hvis vi bare tager de lyse elementer op og så vender dem på hovedet så de får korklook"

Gulvet forblev den oprindelig farve, men det kunne da have været fedt.

Farver i entreen

Til entreen valgte vi mere nedtonede farver, end du får se i resten af vores hus. Herunder kan du se en liste over de farvekoder vi har brugt.

  • Væg: 31421, Jotun Lady Pure Color
  • Panel: 31420, Jotun Lady Pure Color
Malene Lauritsen spartler dørhul i Nybyggerne 2020

Spartling af dørhul

Vi valgte ikke at sætte en dør i, ind til vores kommende køkken, da vi mente den ville være i vejen. Det betød dog også at der skulle spartles et dørhul, og det skulle naturligvis gøres med flotte lige kanter, vi ville nemlig gerne imponere Ask.

Til det formål købte vi skinner for at, kunne spartle ovenpå. Det skulle give nogle utrolig flotte lige kanter, hvis ellers man gør det rigtigt.

Projektet startede godt, om end med en lidt for gavmild omgang spartel. Det gav kæmpe udfordringer - det ville ikke tørre og tiden løb afsted, ikke engang en føntørrer hjalp. Utålmodig som jeg var, så skulle det jo bare slibes, for nu skulle det være færdigt.

Et godt råd til jer derude: der er stor forskel på spartel: noget er groft, noget er fint, noget tørrer hurtigt og andet langsomt (Det havde jeg altså ikke lige sat mig ind i). Dørhullet blev ikke helt perfekt, men jeg må nu indrømme at jeg selv var yderst tilfreds. Skønhedsfejl er lig med personlighed, i hvert fald i Gult hus.

Indbygget skab i Gult hus, Nybyggerne 2020
Loft i entreen i Gult hus, Nybyggerne 2020
Garderobeskab i Gult hus, Nybyggerne 2020
Opslagstavle i Gult hus, Nybyggerne 2020

Detaljerne i entreen

Vi elsker sutsko i de kolde vintermåneder og derfor skulle vi have et gammelt træfad til sutsko i vores entré og når man er gæst hos os, så skal man have varme fusser.

Vores datter Coco fik sit eget lille spot for enden af gangen, hvor vi fandt en sød lille genbrugstol til hende og så fik hun en mindre knage, for sig selv, som hun kunne nå, man er vel prinsessen, men sådan skal det være, når man er den eneste pige i børneflokken.

På væggen overfor vores store skab, brugte vi rullekorken på den øverste del, så den fik funktionen, som en stor opslagstavle, til små søde livscitater og den var også rigtig god til små huskesedler, så vi vil godt afsløre at den blev brugt flittigt og så kunne vi lige tage dem med os på vej ud af døren.

Opdelingen imellem korken og farven blev delt op af en bred liste hvor den fik funktionen som knagerække.

Vi fandt en lækker genbrugsbænk som stod under knagen så vi kunne sidde ned og få sko på.
 

Hør Christian og Malene fortælle om entréen