Moodboard til Nybyggerne 2020 

Skrevet af Malene Lauritsen

Det er svært at lave et moodboard når man aldrig har prøvet det. For os er det nemlig huset, omgivelserne og rummene der taler til os. At lave et moodboard ud fra hvordan vores Nybyggerhus skal se ud, uden at vide hvordan huset ser ud, hvordan huset er indrettet og ikke mindst hvordan omgivelserne er, er utrolig svært.

Vi har mange stilarter, men vigtigst for os er hjemmebyg, naturen skal ind i huset, loppefund, recycling og upcycling. På vores moodboard har vi ladet vores stil fra Møn indgå og måske lidt flere farver, og herunder gennemgår vi de elementer vi satte på vores moodboard og tog med til casting til Nybyggerne 2020.

Vi ved ikke hvordan vores Nybyggerhjem skal se ud, men her er i hvert fald et bud på en stilart vi er helt vilde med. Uhhhhh det bliver spændende hvilke valg vi kommer til at tage undervejs.... vi er bestemt ikke fastlås på noget.

GLÆD JER.

Vores børn betyder alt for os. Det skal være et hus hvor der er plads til os alle. Det skal ose af kærlighed. Der skal være plads til sjov og leg og der er ikke noget mere fantastisk end selv at have mulighed for at “bygge” sine egne spil ud fra naturens gaver. Farverne skal stråle, bringe smil på læben og være helt skøre. Når vi går i naturen og lægger mærke til hvor meget den har at tilbyde er det her vores ideér strømmer ind. Men man skal tage sig tid til at kigge, lytte og dufte. Så kommer det, helt af sig selv.

Drivtømmer og sten sat sammen fortæller utrolig meget om hvem vi er. Derfor har vi startet med at skrive vores navne på sten vi har fundet på stranden og limet det på et lækkert stykke drivtømmer som var skyllet ind på strandenbreden.

Vi elsker bordplader i træ og vi har en drøm om selv at lave vores egen bordplade når vi flytter ind i Nybyggerhuset. Genbrugstræ kunne være helt fantastisk at bruge. Klima er utrolig vigtigt for os, så det vil vi have så meget fokus på som overhovedet er muligt.

Vi elsker gamle lampefund, og den mest ødelagte gamle lampe er det mest fantastiske at give en kærlig hånd. Det er magisk at se hvordan man kan give gamle skrottede ting nyt liv. Historien kommer med ind og giver en masse sjæl og varme til det færdige resultat.

I stedet for at smide gamle dåser ud har vi valgt at gemme dem, og én af disse dåser fik noget kalkmaling. Derefter borede vi huller, satte en fatning i med gul ledning samt en pære, og for at lave en flot afslutning fandt vi en gren i skoven og afsluttede den flot på toppen. Sådan en lampe kunne være hyggelig på et værelse eller i en lille krog. Det eneste der kostede noget var ledningen, pæren og en rest maling.

Gamle rustne plader kan også bruges til mange fede ting. Man kan bla give dem en klar spraylak så de ikke drysser og skrue dem op på en væg, det er super flot. En tur på den lokale genbrugsplads og i jern, du vil blive overrasket hvad du kan finde. Hvis den ikke har det rigtige “look” så læg den ud i naturen og pludselig får den det udtryk du drømmer om.

Grønne planter. Vi bruger ikke ret mange penge hos blomsterbutikkerne i foråret, sommeren og efteråret. Vi elsker at gå på jagt i naturen og plukke grene, ukrudt, siv og meget mere. Det er utrolig dekorativt at tage Danmarks skiftende årstider ind i en vase, det skaber utrolig meget stemning og hygge. 

Vi er ikke bange for at have farvede møbler. Det kan noget helt unikt, og derfor har vi valgt en masse stofprøver i forskellige nuancer. Vi vil prøve så vidt det er muligt at lave nogle små hyggekroge hvor man kan ligge og slappe af.

Badeværelset. Når vi kommer til badeværelse så elsker vi træ og sten og en masse hjemmebyg. På billedet har vi valgt en stenvask placeret oppe på en lækker egetræsplade, et gammelt spejl og en gammel sjov krog til håndklæder. Vi har også vist et hjemmebygget skab hvor stenvasken er placeret ovenpå.

I forhold til det første billede, så rummer det andet billede en masse opbevaring. Det kunne også være en gammel tønde som kunne recycles til en lækker håndvask i stedet for at smide den ud. Mulighederne er mange. Skal vi have fliser på badeværelset? Måske, måske ikke? Men ellers kunne det jo både være blågrønt eller lyserødt.

Til højre på billedet er inspiration til senge. Vores mål er helt klart at bygge vores egne senge, for at give personlighed og lave det helt unikt. Men kan vi nå alt det? Det vil tiden vise, så følg med i Nybyggerne 2020 og se hvor meget vi formår at få med fra moodboard til Nybyggerhus.