Spisestue

Det næste rum der skulle laves i Nybyggerhuset var spisestuen, og det havde vi 4 dage til.

Vi havde selv fået lov til at opdele det store rum som skulle inddeles i 3 zoner, nemlig køkken, spisestue og stue. Vi valgte at spisestuen skulle udgøre det største areal i vores hus.

Vi valgte at zoneinddele vores spisestue i to zoner: en zone med spisebord og en zone der hed "legeplads/fitness". Vi er en meget aktiv og stor familie derfor syntes vi at det kunne være sjovt med en lidt kolbøtte zone hvor man både kunne folde sig ud, men også et sted hvor man kunne ligge og slå mave efter aftensmaden. 

Vi er ret sikre på at hvis vi skulle være så heldige at vinde Nybyggerhuset at Christian ISÆR vil bruge det område i huset efter aftensmad.

Vi drømmer hver dag om at flytte til Silkeborg sammen med vores børn. En drøm som vi nærmest ikke tør at drømme, af frygt for at vi ikke vinder huset. Vi har talt med vores børn om det og har snakket om at vi ikke tror at vi vinder huset, men som børnene siger; “mor og farmand ALDRIG giv op”. Det er noget vi altid siger til vores børn hvis de er nedtrykte, så nu får vi skam vores egen medicin.

Første zone: Spisebordsområdet
Spisestue i Nybyggerne 2020

Til spisestuen ønskede vi at designe vores eget spisebord. Til det var Christian heldig at finde gulvbrædder fra en gammel gymnastiksal på DBA. Det syntes vi gik så godt i spænd med vores "fitness-område", og vi købte et parti så vi havde rigeligt.

Da vi havde valgt at sætte køkkenet skråt var det vigtigt, at det blev et rundt bord, så Christian lavede en skabelon så vi kunne skære rundt. Vi fandt en egetræsliste som vi malede blå og hæftede den fast med en sømpistol. Listen blev malet blå for at samle det store rum. Som Ask nævnte i Nybygger-programmet, så kan det bord i hvert fald starte en samtale. Det får vidst gamle minder frem hos de fleste når de ser sådan et gulv. Det blev så flot og vi var SUPER begejstret.

Til bordet købte vi nogle mørkeblå velourstole fra ILVA for at bryde med det rå materiale, og så var det vigtigt for os med god komfort – især for Christian der er alderspræsident. Alt dekoration på spisebordet købte vi fra en genbrugsbutik i Silkeborg.

På væggen ved spisebordet fandt vi endnu et gammelt skab med skydelåger som Malene selvfølgelig var nødt til at tapetsere i det lyseblå tapet. Tapet og gamle møbler er en fantastisk kombination, i hvert fald hvis du spørger os i det gult hus. Skabet fik vi fyldt op med rigtig gode spil så vi kunne sidde og hygge med børn og venner

Lagde du i Nybygger-programmet mærke til en sjov ting på gulvet ved spisebordet, noget som var lidt rød/rosa med et blomstret mønster? Det var en gammel trykform til tapet og den måtte vi da bare eje når nu vi er så vild med tapet. Vi syntes den passede perfekt ind i vores Nybyggerhjem. Vi købte en smuk genbrugslampe i lysblå, som vi gang over vores spisebord. Vi var simpelthen så heldige den var samme farve som vores vægfarve.

Vi fortsatte den lyseblå farve i vores spisestue, men for at slå en kolbøtte skiftede vi til en ny slags "Le Corbusier Dots"-tapet i en rosa farve. Malingen er fra JOTUN Lady Pure Color.


.

Spisestue i Nybyggerne 2020
Spisestue i Nybyggerne 2020
Spisestue i Nybyggerne 2020
Rundt træbord i Nybyggerne
Anden zone: Aktivitetsområdet
Prikket tapet
Spisestue i Nybyggerne 2020

I spisestuens anden zone købte vi nogle ribber der skulle hænge på væggen. Vi ville helst have købt dem på DBA, men de var meget dyre og langt væk fra Silkeborg. I stedet købte vi dem i Harald Nyborg, og for at få dem til at passe ind til resten af rummet blev de bejdset. Nybyggerparret fra det røde hus fik også lige lov til at teste dem for os, før vi gav børnene lov til at kravle i dem.

Til at slå mave på fandt vi en gammen skibsbriks på DBA som vi gav lidt nyt liv. Vi købte noget mørkeblå fløjsstof og betrak madrassen, og så satte vi hjul under så den nemt kunne flyttes når vi skulle være aktive eller hvis vi fik besøg af venner og familie. Den var også god som en ekstra soveplads hvis især drengene fik brug for at trække sig lidt fra hinanden. Vi købte også en super smuk genbrugsvæglampe til væggen ved vores skibsbriks, så man kunne ligge og læse.

Vi byggede et ekstra møbel ud af gymnastikgulvet som tjente enormt mange formål. Det var en “kasse” vi satte hjul på og lavede et låg til, så den gav en masse opbevaringsplads til bl.a. håndvægte, sjippetov og meget mere. 

Den kunne også fungere som en bænk man kunne sidde og læse på ved vinduet, men samtidig også et ekstra sofabord til farmand når han skulle slå mave med en kop kaffe. Den blev desværre ikke vist i tv.

For at gøre det lidt hyggeligt lavede vi to hylder fra rester af gymnastikgulvet, og som “hyldeknægte” købte vi nogle gamle bælter. Det var en fantastisk og billig genbrugsløsning som var nødvendig, da vi i forvejen havde et stramt budget.

På hylden placerede vi en lille figur der viser to mennesker på en stige, og den var vi nødt til at eje da vi så den. Vi syntes simpelthen at den symboliserede OS som familie.

I vores familie hjælper vi altid hinanden og hvis vi møder andre på vores vej som har brug for en hånd, rækker vi gerne hånden ud for at hjælpe.  I privaten har vi en aftale om at vi som forældre og par ikke må være nede samtidig, for den ene af os skal altid kunne hjælpe den anden op. Det er en super god aftale synes vi selv, og den har i hvert fald hjulpet os i mange hårde perioder af vores liv.

Spisestue i Nybyggerne 2020
Spisestue i Nybyggerne 2020
Spisestue i Nybyggerne 2020

Hør Christian og Malene fortælle om spisestuen